ספרים על קפה

בעברית יצאו מעט מאוד ספרים על קפה, הכוונה לספרים רציניים לא ספרי מתכונים, לכן רוב הספרים הנסקרים כאן הינם בשפה האנגלית.

The World Atlas of Coffee: From Beans to Brewing — Coffees Explored, Explained and Enjoyed 

by James Hoffmann 

כריכה קשה 272 ע”מ

מה שנחשב כסוג של תנ”ך בקרב אוהבי הקפה, סקירה של כל אזורי בגידול בעולם, חוות של קפה עילית, בצירוף מפות וצילומים.

כתוב מצוין, עושה חשק לעזוב את המחשב ולצאת למסע בין חוות לגידול קפה.

רב מכר עולמי, כל שנתיים יוצאת מהדורה מעודכנת.

Thanks A thousand מאת A. J Jacobs

כריכה קשה 140 עמ’

ספר ממומלץ ביותר, עיתונאי ניו-יורקי שיוצא למסע תודות לכל מי שנמצא בשרשרת ההכנה של כוס הקפה שלו

הקדשתי לספר פוסט שלם (אלפי תודות)

Coffee and coffeehouses מאת Ralph S Hattox

170 עמ’ כריכה רכה הוצאת University of Washington

סקירה היסטורית על מסעו של הקפה מהמזרח התיכון (טורקיה) לאירופה, כתוב טוב, עשיר בפרטים, למשוגעים לדבר.

יהודים וקפה מאת רוברט ליברלס הוצאת כרמל כריכה רכה 240 עמוד

עד כמה היו היהודים במאות ה17 וה 18 מעורבים בהפצת הקפה במרכז ומזרח אירופה, מסתבר שהקתולים ראו בתחילה בקפה ‘משקה השטן’ לכן הניחו ליהודים שהיו בשולי החברה לסחור בקפה, ואף לפתוח בתי קפה, מחקר מעניין ומרחיב אופקים.

 Uncommon Ground מאת Mark Pendergrast  הוצאת BASIC

אנגלית כריכה רכה 430 ע”מ

ספר שנחשב לטוב ביותר בתחום חקר גידול הקפה והפצתו בעולם, כתוב טוב, עשיר בפרטים, סקירה ממצה על ההיסטוריה של התפשטות הקפה בעולם, והדרך שבה המסחר בקפה ושתית הקפה שינו את העולם.

מחקר מקיף עמוס עובדות מהמאה ה 15 עד ימנו.

לטעמי הספר המקיף ביותר בנושא

The Monk of Mokha  מאת Dave Eggers

לא הרבה יודעים שתימן נחשבת לאחד משני המקומות (אתיופיה נחשבת הראשונה) בהם התגלה השימוש בשיח הקפה, עוד במאה ה 13, כאן מדובר בעצם במעין אוטוביוגרפיה של צעיר אמריקאי ממוצא תימני מוכתר (Mokhtar) שנוסע לתימן בשנת 2005 בזמן מלחמת האזרחים שם, על מנת להפוך ליבואן קפה, בדרך המחבר סוקר את תולדות הקפה בתימן והתפשטותו לשאר העולם, מספר על גיבורי קפה למיניהם (אני אקדיש להם פוסט נפרד), עומד על ההבדלים בין אזורי הגידול, על תרבות הקלייה ועל בתי קליה לקפה פרמיום בארה”ב, הספר נכתב בתחילת הגל השלישי של הקפה ומהווה בעצם תיעוד בזמן אמת של התופעה.

ספרים נוספים:

מטבע הדברים אין ביכולתי לקרוא את כל הספרים

כאן רשימה של סקירות היסטוריות גיאוגרפיות של גידול קפה והמסחר בקפה.

A Rich and Tantalizing Brew: A History of How Coffee Connected the World

by Jeanette M. Fregulia 

נקודת המוצא של המחברת היא שלהמסחר בקפה היתה השפעה אדירה על העולם, ולמעשה זו ראשית הגלובליזציה, אני מסכים איתה רק שהספר מאכזב, המחברת כנראה סטודנטית שקדנית העמיסה על הספר פרטים מיותרים, וחסרי חשיבות, כולל שלושה עמודים הסבר על הרעיון של הספר, איזכורים של מקומות בהם ביקרה שאינם קשורים לנושא (חברון למשל), ספרים ומלומדים ותזות שאינן ממין העניין (אורינטליזם של אדוארד סעיד) חבל

כוכב אחד

Coffee: A Global History by Jonathan Morris 

Coffee: A Dark History  by Antony Wild  

כריכה רכה 323 עמ’

נקודת מבט קצת שונה על הקפה.

סוחר קפה אירופאי עוקב אחר ההיסטוריה של הסחר הגלובלי בקפה. נקודת המבט המרה שלו מקיפה את תפקיד הקפה בסחר העבדים, מהפכות, הגלות של נפוליאון, התופעה של רשת סטארבקס, והכלכלה הגלובלית הנוכחית, כולל תנועת הסחר ההוגן.

התיאור שלו מראה כי רשת הסחר הגלובלית בקפה דומה לקורי עכביש וענפה יותר מסחר במריחואנה.

 

קריאה מהנה

עוד על ספרים וקפה

  • Big in Japan טוקיו יולי 2014, עם אח שלי איל. הקפה פה, ובכן, אין הרבה מה לומר. הם מומחים בתה, עוד…

  • הכל באשמת ההורים (2) והייתה גם אמא שלי, עובדת סוציאלית בעיריית תל אביב ונפש רחומה, שבכל פעם שירד גשם הייתה עוד…

  • הבריסטה הכי נחמד ביפו אחמד מdabble espresso  בפינת יהודה הימית בואכה שדרות ירושלים. ידען ומבין גדול בקפה, חייכן שש לדבר, עוד…

  • ביקשו מאיתנו לתמוך בעסקים הקטנים אז יצאתי לדרך…תחנה ראשונה קפה אנה בשוק הפשפשים ברבי נחמן בית קפה חמוד, פתחו לפני עוד…

כתיבת תגובה